Mai Multe Vizualizări

-14%

Antoninian - alama

25.0000 RON
COD: vb233

Antoninian emis la Roma în anul 215 d. Chr., de către Marcus Aurelius Antoninus (Caracalla) descoperit la Moigrad – Porolissum în anul 1996, parte integrantă a unui tezaur monetar compus din 21 de piese, îngropate în Templul lui Jupiter Optimus Maximus Dolichenus.

 Descrierea aversului: bustul drapat și cuirasat al lui Marcus Aurelius Antoninus (Caracalla), orientat spre dreapta, pe cap poartă coroana radiată.

Text: ANTONINVS PIVS AVG GERM

Descrierea  reversului: Zeul Jupiter gol, stă în picioare, orientat spre stânga, cu mâna dreaptă ridicată iar în mâna stângă ține globul.

Material: alama

Diametru: 22 mm

Preț normal: 29,00 RON

Special Price 25,00 RON

sau

În Stoc

Timp de livrare: 3-14 zile

Descriere

Podoabe Tezaur – o colectie inedita de bijuterii suvenir, inspirate de piesele tezaurelor dacice, descoperite pe teritoriul Salajului. Am inceput cu 4 replici ale unora dintre cele mai interesante monede de argint, cu povesti care sa ne sustina si confirme mandria originii intr o civilizatie ca cea dacica. Le-am transformat in medalioane, usor de purtat si accesorizat, piese statement de bijuterie contemporana, care sa readuca in atentia noastra si sa puna in valoare una dintre cele mai valoroase moșteniri pe care ni le-au lăsat strămoșii noștri. Am reinterpretat o tetradrahma dacica, doi denari romani republicani si un antoninian, pastrand forma initiala prin reproducere specifica si legala de moneda si intervenind, minim, prin adaugarea unui element care sa transforme moneda in medalion-bijuterie. Monedele-medalion sunt insotite de un fir de piele de 1 m lungime, in ton cu felul in care isi purtau dacii podoabele si au o energie vibranta, incarcata de forta unui timp imemorial. Este vremea pentru industriile cultural-creative! Colectia Podoabe Tezaur face parte din proiectul SUVENIR de Salaj, al Fundatiei Agapis, cofinanțat de Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj, in parteneriat cu ADI Salaj Plus si cu sprijinul Muzeului Judetean de Istorie si Arta – Zalau, Mandra Chic si Muzeul de Panze si Povesti. Consultant specialist: Dr. Emanoil Pripon, cercetator stiintific III, muzeologie, restaurare - conservare,Numismatica. Argintul a fost in antichitate metalul stralucitor, cautat pentru confectionarea bijuteriilor, veselei de lux, a unor piese de imbracaminte sau harnasament si a monedelor. Element de prestigiu si podoaba cat si instrument al politicii interne si externe ale dinastilor daci Este remarcabila preferinta dacilor pentru argint, desi aurul era mai usor de obtinut si prelucrat din nisipurile aurifere ale Muntilor Apuseni. Foarte probabil aurul devenise monopol regal si dacii, la fel cu celtii il considerau aducator de necazuri.

Informaţii
Informaţii adiţionale
0 Recenzie(i)