ȘEZĂTORI ÎN ȚARA SILVANIEI – un proiect itinerant cu 12 evenimente

miercuri, 19 aprilie 2017 14:04:59 Europe/Bucharest

În unele părți din Țara Silvaniei, la șezătoare i se mai spune și habă. Și aici, ca peste tot în România, ai posibilitatea să te întâlnești ...

Citeste mai mult...
Postat în Noutăţi De Colțul Românesc

Primul kit de suveniruri romanesti

joi, 12 ianuarie 2017 17:32:57 Europe/Bucharest

De câte ori ne-am plâns că „tarabele” cu suveniruri românesti de pe la noi sunt prea „made in China”: obiecte de plastic de proastă calitate, prost gust și fără pic de simbolistică locală? De multe ori, recunoaștem! Cât de aprig ne-am jeluit ori de cîte ori aveam de făcut un cadou românesc că nu găsim ceva special, cu poveste și de bun gust autentic?

Citeste mai mult...
Postat în Atitudine De Colțul Românesc

Prima tabara de cusut ie din Romania – un proiect facut de mana

joi, 29 septembrie 2016 16:16:30 Europe/Bucharest

Tabără de cusut la pas mărunt – ateliere de meștesugit în tihnă, cu bun simț, bun gust, răbdare, dichiseală și rânduială veche. Un proiect fain, facut de mana Prima tabără din România în care copiii reîncep să învețe să își coasă propria cămașă autentică, românească.

Citeste mai mult...
Postat în Noutăţi De Colţul Românesc

Comuna din Romania care a dat tarii 2 premieri si 2 recorduri mondiale, s-a aflat la inceput de toamna iar in atentia tuturor:  cel mai mare numar de oameni din lume, pasionati de ”clisă friptă-n botă și pită cu ceapă picurată”, s-a adunat  la o serbare campeneasca autentica.

Citeste mai mult...
Postat în Noutăţi De Colţul Românesc

Sezatoare in secolul XXI – miscare culturala de rezistenta

joi, 29 septembrie 2016 16:11:54 Europe/Bucharest

Sezatoarea a fost, dintotdeauna, o forma de manifestare cultural – comunitara. Indiferent ca vorbim despre cea de pe “ulita din Sus” a unui sat mic de munte sau cea din “casa de la Sosea” a unei doamne din perioada Interbelica. 

Citeste mai mult...
Postat în Noutăţi De Colţul Românesc

CONCURS DE GRAFICI PENTRU O LINIE INEDITA DE SUVENIRURI DE SALAJ

joi, 12 mai 2016 10:02:04 Europe/Bucharest

Coltul Romanesc a lansat un concurs de creatie ce urmareste realizarea unor elemente grafice care sa puna in valoare personajele si locurile de poveste ale Salajului. Acestea urmeaza sa fie folosite ca punct de reper in realizarea unor designuri speciale cuprinse intr- un kit inedit cu suveniruri de Salaj.  In concurs au participat 61 de lucrari, care au reprezentat mai multe elemente cu specific salajan: biserici de lemn, pasarea de pe ceramica de Zalau, personaje din Gradina Zmeilor, monumente specifice, motive legate de palinca, arhitectura sau port popular local. Majoritatea concurentilor au fost copii si tineri din comunitatile salajene. Echipa Coltul Romanesc mentioneaza ca, in proiectul Suvenir de Salaj, va folosi ca puncte de reper si cateva elemente din graficile prezentate in mai multe lucrari din acest concurs.

Citeste mai mult...
Postat în POVESTI De Colţul Românesc

Isus, Baraba, Invierea, oua rosii si iepurasi care pasc fericiti

marți, 26 aprilie 2016 10:00:08 Europe/Bucharest

Poporul Roman este, in majoritate covarsitoare, crestin ortodox. Mai mult sau mai putin practicant, dar botezat.  Un popor care ciocneste oua rosii la masa de Pasti, indiferent daca mai crede sau nu in Dumnezeu. Un neam care s-a incapatanat sa pastreze cu el, peste timpuri, credinta stramoseasca, platind diverse preturi pentru asta, in functie de vremuri…

Citeste mai mult...
Postat în POVESTI De Colţul Românesc

Carlo Petrini, presedintele Slow Food International, a primit astazi aplauze la scena deschisa in cadrul conferintei "High Natural Value: un raspuns la marile provocari ale comunitatilor si peisajelor rurale romanesti" (un proiect din care face parte si Coltul nostru Romanesc) Noi l-am aplaudat in picioare si redam mai jos pasaje notate in timp real din discursul sau  fantastic, care ar trebui printat si expus ca o icoana in casa fiecarui roman!

Citeste mai mult...
Postat în POVESTI De Colţul Românesc

Cadouri pentru femei - idei romanesti dichisite

marți, 1 martie 2016 09:54:47 Europe/Bucharest

Cadouri pentru femei - poate este cea mai des cautata expresie pe Google in aceasta perioada! Stim, femeia ar trebui sarbatorita si pretuita in fiecare zi - teoretic suntem cu totii de acord. Noroc insa ca, practic, ii si dedicam o zi oficiala. 8 martie e data aceea din calendar in care lumea se opreste in loc si totul se invarte in jurul ei: femeia mama, sora, iubita, vecina, colega, prietena, etc

Citeste mai mult...
Postat în Atitudine De Colţul Românesc

Stiti ce inseamna, cu adevarat, o IE autentica, romaneasca ?

vineri, 26 februarie 2016 09:51:36 Europe/Bucharest

De ceva vreme buna incoace, slava Cerului, produsul romanesc incepe sa fie inteles in esenta sa, iubit si respectat si la el acasa. Dupa o perioada lunga, in care orice avea eticheta straina era mai bun decat ce era de-al nostru, desi, in majoritatea cazurilor, era taman invers! Articolul acesta este dedicat unui produs emblematic. Stiti  ce inseamna, cu adevarat o ie romaneasca (camasa romaneasca)? Cu tot ce inseamna ea, cu simbolistica, estetica, rostul si randuiala ei? Stiti sa faceti diferenta intre o ie autentica si una de duzina? Haideti sa invatam impreuna de la o comunitate de 11 mii de femei, care asta fac toata ziua: cos si descos pe toate partile, ia romaneasca autentica!

Citeste mai mult...
Postat în POVESTI De Colţul Românesc
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Setare Direcție Ascendentă