• Înregistrare
  • Logare
Coș

Nu aveți niciun produs în coș.

Colțul Românesc
  • Acasă
  • Înapoi
  • D'ale gurii
    • Miere
    • Produse terapeutice
    • Dulceturi si gemuri
    • Băuturi
    • Ulei presat la rece
    • Zacuşti, sosuri şi murături
    • Cele mai cautate produse
  • Suvenir / Făcut de mână
    • Tricouri personalizate
    • Tricouri cu mesaje
    • Hanorace cu mesaje
    • NOU - Cani personalizate
    • Sorturi bucatarie
    • Sacose de panza
    • Perne decor
    • Carti postale cu povesti
    • Bijuterii si accesorii
    • Insigne, magneti, brelocuri
    • Pentru copii
    • Casa si Decor
    • Obiecte vechi
    • Cele mai cautate produse
  • Cadouri
    • Cele mai cautate cadouri
  • Mărturii nuntă
  • HNV
  • Contact
  • +40 722 889-951
  • Luni - Vineri de la 9:00 la 17:00
Colțul Românesc
Colțul Românesc
Coș

Nu aveți niciun produs în coș.

  • Pagina Principală /
  • Palinca de mere 350 ml
  • tuica-mere
  • palinca-salaj
  • palinca-mere

Mai Multe Vizualizări

  • tuica-mere
  • palinca-salaj
  • palinca-mere
  • Pagina Principală /
  • Palinca de mere 350 ml

Palinca de mere 350 ml

COD: ROT004

Palinca de mere este produsa la Badacin in doua sortimente: cristalina si baricata (colorat invechita, de regula, in butoaie de stejar, de salcam sau de esențe mai rare). Merele bine coapte, din soiuri autohtone, dulci și mustoase, sunt selecționate cu grija, iar licoarea care rezulta din distilarea acestora are o savoarea specifica, precum mireasma suava, amaruie si primavaratica a florilor alb-trandafirii de mar.

42% vol./alcool

80,00 RON
  • Listă Dorințe
  • Comparare

Stoc epuizat

Timp de livrare: 2-4 zile

  • Descriere
  • Informaţii
  • Informaţii adiţionale
  • 0 Recenzie(i)
Descriere

În functie si de anii petrecuti intre doage, culoarea palincii de mere se poate schimba de la chihlimbariu inchis la nuanta solara a mierii. La Badacin nu se amesteca niciodata merele cu perele. Sunt licori diferite, fiecare cu gustul si parfumul sau.  Procesul incepe cu indepartarea putreziciunilor, uscaturilor, frunzelor sau fructelor cazute in noroi. Apoi fructele bune sunt maruntite si lasate la macerat in vase inchise ermetic, care impiedica oxidarea (marul este fructul care se oxideaza cel mai repede). Marul, fruct al Raiului si al cunoasterii, are propria sa noblete care trebuie inteleasa, asumata si respectata. Chiar daca unora le pare un fruct banal, merele sunt de aur, asa cum sunt descrise in povestile noastre romanesti.

 

Povestea palincii de la Badacin

Daca esti roman, sigur ai auzit de Salaj. Daca esti strain sigur ai auzit de Transilvania, de Ardealul  renumit pentru istorie, traditii bine pastrate si „Tuica” ori „Palinca”, bauturi care pot concura cu cele mai bune distilate din lume.

Odata ajuns in Ardeal  si vei dori sa vizitezi Salajul, sigur vei trece si prin Simleul Silvaniei, unde se cultiva vita de vie la cea mai inalta altitudine din tara. Ai auzit  de sampania romaneasca, azi vinul spumant de la Simleu-Silvaniei? Stiai ca la doar 5 Km de aici este un loc incarcat de istorie, unde s-a nascut Iuliu Maniu? Badacin, un sat discret, care nu te lasa sa-l vezi decat daca ai curajul sa urci dealul care duce spre Magura. De acolo de sus se asterne o vale intinsa, cu livezi de prun, mar, cais si multe, multe cirese. Pomul de langa drum, este prunul, caisul, nucul, ciresul, gutuiul... Toti te invita sa le gusti rodul. Poti manca linistit, nimeni nu te opreste.  Toate aceste poame minunate au creeat pasiunea pentru obtinerea unor licori speciale: Tuica si Palinca de Badacin.

Familia Valcauan, nascuta si stabilita aici, a dezvoltat o pasiune pentru transformarea fructelor in distilat de o calitate deosebita. Intr-o zi au hotarat sa faca o distilerie ca la carte. Au inceput cu dotarea, cu o cladire adecvata pentru desfasurarea activitatii de productie, au cumparat o instalatie noua, care sa scoata tot ce-i mai bun din fruct. Stiai ca daca scoti samburii, licoarea este de calitate superioara? Stiai ca o pruna mugegaita sau putregaita, poate sa-ti influenteze gustul si aroma? La Badacin in distilerie nu veti gasi decat fructe bine coapte, pregatite sa dea cea mai buna palinca.

„Pasiunea ne influenteaza tot ceea ce facem si ne inspira un stil de viata. Dorim sa impartasim cu voi aceasta pasiune si sa calatorim impreuna in aceasta lume, sa exploram  arome regasite in diverse sortimente, sa comentam gustul, taria, claritatea ori  coloritul acestei 'bauturi magice',  sa degustam impreuna, sa ne bucuram de atitudinea boema si sofisticata data de asocierea cu retetele de mancaruri locale sau exotice, sa ne bucuram ca se potriveste la fel de bine cu slanina si ceapa, precum  si cu fructele de mare. Sa continuam  povestea tuicii, sa ne aducem  aminte ca productia de distilat  dainuie de mii de ani in aceste locuri”

Va oferim o tuica si o palinca de foarte buna calitate, o marca inregistrata, „VV Valentin Valcauan”, foarte apreciata de cunoscatorii din Romania si intreaga lume, care detine deja  doua premii de bronz la Festivalul Internaţional al Palincii de la Gyula.

Informaţii
Informaţii adiţionale
0 Recenzie(i)

Scrie o recenzie

Scrieți Propria Recenzie

© 2021 Coltul Romanesc. Powered by blugento

  • Politica de confidențialitate
  • Politica de utilizare cookieuri
  • Soluționarea litigiilor
  • ANPC
  • Cum comand
  • Livrare şi retururi
  • Termeni și condiții
  • Despre noi
  • Hartă producători
  • HNV
  • Blog
  • Colţul Românesc
  • Zalău, str. Gh. Doja 48, bl. D48, parter
  • +40 722 889951
  • contact@coltulromanesc.ro
×

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii
×

Logare Creare Cont