Mai Multe Vizualizări
Cel mai sanatos ulei este cel presat la rece. Se obtine prin zdrobirea semintelor si presarea acestora, fara ca ele sa fie supuse niciunui procedeu termic. Tehnologia presarii la rece permite pastrarea gustului natural specific semintelor si extragerea intr o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor si mineralelor. Uleiul pe care il gasiti la noi este produs intr o moara veche, retehnologizata, din satul Luna, de langa Cluj. O afacere de familie, care confera plus valoare comunitatii locale si reprezinta Clujul si Romania oriunde in lume, cu mandrie, asumare si respect!
Beneficii terapeutice: Are in compozitia sa acizi grasi Omega 3, Omega 6 si Omega 9. Este singurul in compozitia caruia continutul de acizi grasi poli-nesaturati Omega 3 si Omega 6, respectiv acizi grasi monosaturati Omega 9 respecta proportia ideala de care ormanismul nostru are nevoie. Recomandat sub supraveghere medicala in bolile astmatice şi afecţiunile respiratorii, atât ale căilor respiratorii inferioare cât şi a celorsuperioare; dermatite atopice şi afecţiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatită seboreică, acnee chiar în formele cele mai grave, rosacea, lupus cutanat, arsuri); patologii gastrointestinale (reflux, colonopatie, rectocolite muco hemoragice), afecţiuni vasculare (hipertensiune arterială şi vasculopatie); patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauză); artroze şi artrite reumatoide; convulsie; perturbări de limbaj, autism la tineri, perturbări de caracter, impulsivitate; perturbare specifică a atenţiei, întârziere în dobândirea de calităţi psihomotorii;
Recomandari: Doza zilnica recomnadata este de 15 g. Se pot folosi simplu sau la salate, sosuri, paste si alte mancaruri nepreparate termic.
Conditii de pastrare: Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C si a se consuma intr-un interval de 60 de zile.