Mai Multe Vizualizări
Cel mai sanatos ulei este cel presat la rece. Se obtine prin zdrobirea semintelor si presarea acestora, fara ca ele sa fie supuse niciunui procedeu termic. Tehnologia presarii la rece permite pastrarea gustului natural specific semintelor si extragerea intr o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor si mineralelor. Uleiul pe care il gasiti la noi este produs intr o moara veche, retehnologizata, din satul Luna, de langa Cluj. O afacere de familie, care confera plus valoare comunitatii locale si reprezinta Clujul si Romania oriunde in lume, cu mandrie, asumare si respect!
Beneficii terapeutice: Uleiul din seminte de dovleac ajuta la eliminarea parazitilor intestinali, reface elasticitatea prostate, fiind eficient in cresterea potentei la barbate, desfunda venele, regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor. Efect echilibrant pentru glande si sistemul nervos. Uleiul de seminte de dovleac este bogat in vitamina E si contine anumite substante cu efect hormonal care favorizeaza procrearea.Uleiul de dovleac contine vitaminele A (beta-caroten), vitamina E, B1, B2, vitamina C, si niacina. Este bogat in Omega 3, 6 si 9, grasimi sanatoase, si foarte sarac in grasimi saturate. Acesta are un continut ridicat de fier, fluor, iod, potasiu, calciu, cupru, magneziu, mangan, sodiu, fosfor, seleniu, sulf, zinc.
Recomandari: Se foloseste in stare cruda la salate, paste, sosuri, supe si alte mancaruri nepreparate termic, pentru a nu-si pierde o parte din vitamine. Uleiul de dovleac este diochromatic – are doua culori în acelasi timp: verde, care este dat de clorofila si rosu dat de caroten, ambele continute in seminte.
Conditii de pastrare: Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C si a se consuma intr-un interval de 45 de zile.