Mai Multe Vizualizări
Cel mai sanatos ulei este cel presat la rece. Se obtine prin zdrobirea semintelor si presarea acestora, fara ca ele sa fie supuse niciunui procedeu termic. Tehnologia presarii la rece permite pastrarea gustului natural specific semintelor si extragerea intr o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor si mineralelor. Uleiul pe care il gasiti la noi este produs intr o moara veche, retehnologizata, din satul Luna, de langa Cluj. O afacere de familie, care confera plus valoare comunitatii locale si reprezinta Clujul si Romania oriunde in lume, cu mandrie, asumare si respect!
Beneficii terapeutice: Uleiul de nuca este indicat în curele de protectie a aparatului cardio-vascular si in alimentatia dietetica pentru prevenirea aterosclerozei si cresterea parului. Adaugat in salate, combate tenia. Ajuta in caz de enurezis (scaparea involuntara si inconstienta a urinei). Bogat în antioxidanţi, uleiul de nuca ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi şi previne deteriorarea celulelor, prevenind procesul îmbătrânirii. o sursă excelentă de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier şi calciu. Uleiul de nucă este bogat în acizii graşi omega 3, vitaminele B1, B2 şi B3, vitamina E şi niacină. Acesta contine si melatonina, un hormon responsabil cu reglementarea ceasului biologic al organismului.
Recomandari: Se foloseste in stare cruda la salate, paste, sosuri, supe si alte mancaruri nepreparate termic, pentru a nu-si pierde o parte din vitamine.
Conditii de pastrare: Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C si a se consuma intr-un interval de 60 de zile.